Soundsory tretmani

Program koristi višeosjetilni pristup koji kombinira zvuk i pokret kako bi istodobno stimulirao vestibularne i slušne sustave. Ova integrirana metoda pruža jedinstveni pristup senzornoj integraciji, emocionalnoj regulaciji i razvoju kognitivnih sposobnosti. Glavna svrha SOUNDSORY® je uspostaviti dobre temelje, od temeljne senzorne integracije do složenijih kognitivnih funkcija. Temelji se na konceptu poznatom kao neuroplastičnost: mozak se može promijeniti i stvoriti nove veze kroz specifičnu i ponavljajuću stimulaciju.

DIJELOVI PROGRAMA SU:

Ritmički glazbeni program

Glazba je posebno birana kako bi naglasila ritam zvukova kako bi se aktivirao pokret tijela. Osim toga, elektronički se obrađuje pomoću patentiranog dinamičkog sustava filtra za stvaranje specifičnih kontrasta zvuka. Ovaj je efekt osmišljen kako bi se mozak prilagodio tim promjenama kao i razvijanje sposobnosti predviđanja promjene: baš kao u stvarnom životu u kojem se stalno prilagođavate, predviđate i prilagođavate promjenama oko vas. Konačno, zvuk se prenosi uz upotrebu zraka i provođenja kosti kako bi se pružila jedinstvena i učinkovita stimulacija sustava slušnih i vestibularnih sustava.

Vježbe pokreta tijela

Ove su vježbe osmišljene tako da podupiru integraciju mozga i tijela. Ugrađuju integraciju primitivnih refleksa, dok podupiru i razvijaju svijest o tijelu, posturalnu kontrolu i koordinaciju tijela. Jačanjem ovih temeljnih senzornih i motoričkih sposobnosti vidimo poboljšanja i u složenijim kognitivnim funkcijama koje pomažu u učenju.
U 30 minuta dnevno za 40 dana, SOUNDSORY® pruža snažnu stimulaciju mozga i potiče samoorganizirajuće sposobnosti živčanog sustava.

Program pokreta SOUNDSORY® fokusira se na izgradnju proprioceptivnih sposobnosti kroz specifične, ponavljajuće vježbe kretanja. Ritmički glazbeni program također je osmišljen kako bi stimulirao vestibularni sustav koji pomaže mozgu da bolje integrira informacije vezane uz položaj tijela, ravnotežu i kretanje.

Auditivna i senzorna obrada

Cilj SOUNDSORY® glazbenog programa je aktivacija neuronskih veza u različitim područjima mozga kroz slušni kanal i u konačnici trenirati uho i mozak da brže i preciznije analiziraju i obrađuju senzorne informacije

POGODAN JE ZA DJECU OD 2 GODINE NA DALJE, KAO I ZA ODRASLE:

-motoričke poteškoće, teškoće koordinacije i ravnoteže

-ADHD/ADD

-teškoće senzorne integracije

-poremećaj iz autističnog spektra

Za više informacija javite se na 098/1911566 ili info@nueva.hr

Kontaktirajte nas!

Stojimo vam na raspolaganju!

Imate pitanja na koje tražite odgovore? Obratite nam se s povjerenjem!


TELEFON

042/232-788MOBITEL

098/1911566Pratite nas na

DRUŠTVENIM MREŽAMA

NUEVA kabinet za razvojnu podršku i psihoterapiju.