Psihoterapija

Psihoterapija je znanstveno utemeljen pristup koji se koristi za rješavanje emocionalnih, mentalnih ili ponašajnih problema. Kada se trebate javiti psihoterapeutu ovisi o vašim potrebama i situaciji. Evo nekoliko situacija u kojima se preporučuje konzultacija s psihoterapeutom:

  1. Emocionalne teškoće: Ako osjećate intenzivnu tugu, anksioznost, ljutnju ili bilo koje druge emocionalne teškoće koje utječu na vašu svakodnevnicu i kvalitetu života, psihoterapeut vam može pomoći.
  2. Poteškoće u međuljudskim odnosima: Ako imate problema u odnosima s obitelji, partnerom, prijateljima ili kolegama, psihoterapija može pomoći u razumijevanju i rješavanju konflikata.
  3. Stres i upravljanje stresom: Ako ste pod povećanim stresom zbog posla, obiteljskih obaveza ili drugih faktora, psihoterapeut vam može pomoći razviti strategije za upravljanje stresom.
  4. Depresija i anksioznost: Ako patite od depresije, generalizirane anksioznosti, socijalne anksioznosti ili drugih sličnih poremećaja, psihoterapija je često ključna komponenta liječenja.
  5. Trauma i PTSP: Osobe koje su doživjele traumatske događaje ili pate od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) mogu imati koristi od terapije kako bi se nosile s traumom.
  6. Suočavanje s gubicima: Gubitak voljene osobe, razvod ili bilo koji drugi gubitak može izazvati duboku tugu i teškoće u suočavanju s tim. Psihoterapija može pomoći u procesu tuge.
  7. Problemi samopouzdanja i samoprihvaćanja: Ako imate problema s niskim samopouzdanjem, negativnim samoprihvaćanjem ili problemima s vlastitim identitetom, psihoterapija može pomoći u poboljšanju samopouzdanja.
  8. Ovisnosti i poremećaji prehrane: Osobe koje se bore s ovisnošću o supstancama ili imaju poremećaje prehrane poput anoreksije ili bulimije trebaju posebnu terapijsku podršku.
  9. Razvojna pitanja: Adolescencija i odrasla dob donose različite izazove i pitanja. Psihoterapija može pomoći pojedincima da se nose s ovim fazama života.
  10. Prevencija i održavanje mentalnog zdravlja: Psihoterapija se također može koristiti za prevenciju mentalnih problema i očuvanje mentalnog zdravlja kroz razvoj emocionalne inteligencije i vještina suočavanja.

Važno je napomenuti da ne morate čekati da problemi postanu ozbiljni prije nego što se obratite psihoterapeutu. Terapeuti često mogu pomoći u prevenciji problema i pružanju alata za bolje upravljanje stresom i emocionalnim izazovima. Ako osjećate da biste mogli imati koristi od psihoterapije, savjetujte se s primarnim liječnikom ili izravno potražite usluge licenciranog psihoterapeuta.

**U našem kabinetu rade licencirani psihoterapeuti za djecu i adolescente te psihoterapeuti za odrasle.

 

 

Kontaktirajte nas!

Stojimo vam na raspolaganju!

Imate pitanja na koje tražite odgovore? Obratite nam se s povjerenjem!


TELEFON

042/232-788MOBITEL

098/1911566Pratite nas na

DRUŠTVENIM MREŽAMA

NUEVA kabinet za razvojnu podršku i psihoterapiju.