Terapije

U našem kabinetu nudimo individualne terapije, ovismo o potrebama, jakim stranama i mogućnostima svakog pojedinca.

Naši stručnjaci dodatno su se usavršavali u različitim područjima ljudskih potencijala kako bi bili u mogućnosti pružiti što kvalitetniju uslugu, a samim time osigurali brži i značajniji napredak naših klijenata. Svi naši stručnjaci posjeduju licence za rad u svojim specijalnostima, te su članovi komora.

U nastavku ćemo pobliže objasniti što uključuje i kako izgleda terapijski proces.

Individualne terapije psihologa

Individualne terapije koje provodi psiholog su ključna komponenta u postupku psihološke i emocionalne podrške djetetu nakon dijagnostike. Ove terapije su usmjerene na obradu emocionalnih izazova, ponašajnih problema i razvojnih potreba koje su identificirane tijekom dijagnostičkog procesa. Evo što obuhvaćaju:

  1. Emocionalna podrška: Psiholozi rade s djecom na razumijevanju i izražavanju svojih osjećaja. Ovo je posebno važno za djecu koja se suočavaju s anksioznošću, depresijom ili traumom.
  2. Bihevioralne terapije: U slučajevima ponašajnih problema kao što su agresija, impulsivnost ili teškoće u kontroli bijesa, psiholozi koriste terapeutske tehnike kako bi pomogli djetetu razviti bolje strategije ponašanja i razvoj samoregulacije.
  3. Terapija igrom: Dijete se često koristi kreativnim tehnikama kao sredstvom za izražavanje svojih osjećaja i razmišljanja. Igra je primarna aktivnost djeteta, aktivnost u kojoj dijete najviše uživa, tako da je baza svakog rada s djetetom.
  4. Savjetovanje obitelji: Psiholog često radi s obitelji kako bi im pružio alate i podršku za razumijevanje i podršku djetetu kod kuće. Partnerski odnos s obitelji, jačanje njihovih kapacitete ključ je dugoročnog uspjeha!

Individualne terapije edukacijskih rehabilitatora

Edukacijski rehabilitatori rade s djecom koja imaju specifične teškoće u učenju ili određena odstupanja u razvoju, a njihove terapije su usmjerene na poboljšanje akademskih vještina i svladavanje prepreka u obrazovanju, jačanje perceptivno motoričkih vještina, komunikacije i socijalne interakcije kod djece.

  1. Razvoj i podrška akademskih vještina: Edukacijski rehabilitatori rade na poboljšanju čitanja, pisanja, matematike i drugih ključnih vještina potrebnih za školovanje.
  2. Prilagođene nastavne metode: Prilagođavaju nastavu prema potrebama svakog djeteta kako bi im omogućili bolje razumijevanje gradiva.
  3. Rad na specifičnim razvojnim područjima: Rad s djecom koja imaju specifične teškoće kao što su autizam, poteškoće senzorne integracije ili ADHD kako bi im se pružile strategije za uspješno suočavanje s tim izazovima u školi.
  4. Individualizirani planovi obrazovanja (IEP): Edukacijski rehabilitatori često pomažu u razvoju IEP-ova za djecu s posebnim potrebama kako bi se osiguralo da dobiju prilagođenu podršku u školi.
  5. Suradnja s učiteljima i roditeljima: Rad s učiteljima i roditeljima kako bi se osigurala koherentna podrška i komunikacija u školi i kod kuće.

Oba stručnjaka često surađuju kako bi pružili sveobuhvatnu podršku djetetu nakon dijagnostičkog procesa.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas!

Stojimo vam na raspolaganju!

Imate pitanja na koje tražite odgovore? Obratite nam se s povjerenjem!


TELEFON

042/232-788MOBITEL

098/1911566Pratite nas na

DRUŠTVENIM MREŽAMA

NUEVA kabinet za razvojnu podršku i psihoterapiju.