Dobrodošli na čarobno putovanje Upoznavanja sebe…

17 prosinca, 2020 by Nueva
20201208_221219.jpg

Pred vama se nalazi 50 „crtica“ proizašlih iz moje psihoterapijske prakse uz pomoć kojih ćete otkriti  čudesne kutke sebe, rasti i razvijati se, osvijestiti svoje potencijale i sposobnosti.

Kada prelazimo iz jedne životne faze u drugu, ona se najčešće manifestira kao krizna situacija. Najlakše je za nas ostati u poznatom, toplom, udobnom i sigurnom. No, put od tisuću milja započinje prvim korakom… Svaka naša kriza u sebi skriva mogućnost unutarnjeg rasta, upoznavanja sebe na drugačiji način na koji postajemo, ako si dopustimo, bolja i kvalitetnija verzija sebe..

Kroz terapijske karte koje su oblikovane po principu „psihoterapijskih crtica“ možete krenuti na živopisno putovanje upoznavanja sebe. One su istovremeno i alat i igra koji daju maha mašti, kreativnosti, novim uvidima i spoznajama.

U psihoterapijskom putovanju osoba uz pomoć psihoterapeuta kreće na put upoznavanja sebe, svojih izazova, mogućnosti, potencijala, želja i potreba. Kroz putovanje osvještavat ćete i izražavati vlastite emocije, propitivati svoja uvjerenja i otkrivati vaše unutarnje snage i kreativne potencijale u svrhu adekvatnijeg suočavanja s osobnim krizama te lakšeg premošćivanja vanjskih i unutarnjih konflikata s ciljem postizanja optimalnog rasta i osobnog razvoja.

Karte stimuliraju maštu i fantaziju, potiču komunikaciju i introspekciju te pomažu u razvijanju svijesti o sebi, a osoba lakše dolazi u kontakt sa svojim iskustvima, sjećanjima, emocijama, mislima i asocijacijama. Birajući karte kojima ćemo opisati neku temu, osjećaj, događaj ili iskustvo dolazimo u neposredan kontakt s nesvjesnim dijelom naše ličnosti koji postaje direktan izvor informacija  te točka preokreta za nas.

Karte su namijenjene individualnom, partnerskom i grupnom radu. Preporučljivo ih je koristiti u odgojno-obrazovnim ustanovama za poticanje komunikacijskih, socijalnih i emocionalnih kompetencija te unaprjeđenje mentalnog zdravlja. One su namijenjene svima koji žele sebe pobliže upoznati i raditi na sebi.

Upute za korištenje:

Odaberite jednu kartu, pročitajte crticu koja je na njoj zapisana, te započnite putovanje kroz asocijacije, ideje, proživljeni događaji ili vaša iskustva… Kroz opis vaših misli, osjećaja, uvjerenja i iskustava iznova pronalazite sebe  i otkrivate vlastiti unutarnji svijet.

Pritom možete sami naglas ispričati procese koji se odvijaju u vama, podijeliti ih s drugima te čuti njihova iskustva i promišljanja.

Prilikom rada važno je uvažavati individualnost svakog pojedinca, njegovu kreativnost, maštovitost i gledanje na „crtice“ iz njegove vlastite perspektive. Svaki kut gledanja odraz je autentičnosti pojedinca, stoga je to ključno uvažavati tijekom rada.

Kroz rad s terapijskim kartama:

– jačamo samopouzdanje

– razvijamo sposobnosti izražavanja i komunikacije

– razvijamo socijalne i emocionalne kompetencije

– upoznajemo unutarnje procese

– suočavamo se s proživljenim iskustvima

– razvijamo vlastite kreativne potencijale

– razvijamo nove strategije nošenja sa izazovima

– pronalazimo nove koncepte za razvijanje vlastitih potencijala

Terapijske karte predstavljaju alat pomoću kojega ćete potaknuti osobne uvide i zakoračiti u svoje neispričane priče. One ne predstavljaju zamjenu za sam psihoterapijski proces, već su suportivna komplementarna tehnika.

Krenimo na putovanje zajedno <3

Eva Brlek, psihoterapeut

Narudžbe primamo na mail: info@nueva.hr
Cijena:250 kuna

 

Ilustracija: Mateja Kovač

Lektura: Jelena Škoda

Grafički dizajn: Robert Marcijuš

Kontaktirajte nas!

Stojimo vam na raspolaganju!

Imate pitanja na koje tražite odgovore? Obratite nam se s povjerenjem!


TELEFON

042/232-788MOBITEL

098/1911566Pratite nas na

DRUŠTVENIM MREŽAMA

NUEVA kabinet za razvojnu podršku i psihoterapiju.